Mijn naam is Heidi Linck en ik raak geïnspireerd door plekken met een verhaal. Gebouwen en gebieden waar voelbaar verschillende tijdlagen aanwezig zijn en die zich momenteel in een staat van transitie bevinden tussen hun oude functie en een toekomstige betekenis.

 

 

In mijn praktijk als beeldend kunstenaar doe ik onderzoek en interventies op locatie. Ik ga hiertoe een relatie aan met de plek en reageer op de ruimte met mijn werk.

 

Heel lang heb ik projecten gedaan waarbij het publiek vooral passief als kijker werd betrokken. Totdat ik merkte dat ik pas echt blij was met mijn werk als dat het publiek aanzet tot het zelf actief verkennen van een ruimte, en ik contact met mijn publiek kreeg over die ruimte.

 

Steeds vaker ontwikkel ik nu interventies op het snijvlak van kunst en educatie die, zoals iemand dat eens zo mooi tegen mij zei: de plek veranderen zonder hem aan te raken.

 

Met die uitspraak realiseerde ik mij dat mijn kunst vooral buiten het museum verandering teweeg kan brengen in hoe wij ons landschap be-tekenen. Om daar kansen voor te scheppen, heb ik Academie In Situ opgericht. 

 

Mijn autonoom beeldende werk is te zien op www.heidilinck.nl