Interview

Omschrijving

Het interview als onderzoeksmethode verkent het geheugen van een plek zoals die ligt besloten in de plek zelf én in de mensen. Omwonenden van een plek en oud-arbeiders hebben met eigen ogen hun omgeving zien veranderen. Oorlog, ruilverkaveling, de aanleg van infrastructuur, sloop van oude woonwijken en de sluiting van fabrieken: het zijn allemaal grootschalige gebeurtenissen, die op het niveau van een gemeenschap of individu persoonlijke verhalen en herinneringen hebben voortgebracht. Om de identiteit van een plek vanuit deze menselijke maat te onderzoeken is het van belang om naar deze ooggetuigen te luisteren voordat zij hun verhalen meenemen naar het hiernamaals. Kunstenaars brengen nog onbekende verhalen aan het licht omdat zij andere vragen stellen dan historici. Heidi Linck is opgeleid en ervaren in verschillende interviewtechnieken.

 

Doelgroep

  • Omwonenden van een plek. 
  • Oud-medewerkers van een voormalige fabriek. 

 

Resultaten

  • Een collectie van veelal nog onbekende verhalen over een plek vanuit inwoners, oud-medewerkers en andere ooggetuigen.
  • Vertaling van de verhalen naar voorstellen voor integratie van beeldende kunst in het proces en resultaat van de herontwikkeling van een plek.

 

Groepsomvang

Personen worden individueel of in groepen van maximaal 6 personen geïnterviewd. 

 

Tijdsduur

Een interview duurt gemiddeld anderhalf uur. 

Na een reeks van 10 interviews kan de collectie verhalen binnen twee weken worden opgeleverd. 

 

Prijsindicatie

Op aanvraag. Meestal wordt deze onderzoeksmethode gecombineerd met andere interventies in een maatwerkproject en zijn de kosten opgenomen in een totaal-offerte.

 

Contact