Gratis

Wie gratis en vrijblijvend kennis wil maken met Academie In Situ kan kiezen uit:

 

Artikelen over artistiek onderzoek en interventies in gebiedsontwikkeling

Regelmatig spreek ik met landschapsarchitecten, activisten, onderzoekers, beleidsmakers en ontwerpers over de vraag wat kunst kan betekenen in hun ruimtelijke opgaven. Soms schrijf ik daar een artikel over, als ik denk dat het verhaal niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen interessant is. En als mijn gesprekspartner dat goed vindt natuurlijk. Deze artikelen verschijnen vanaf januari 2021 ongeveer maandelijks op deze website als blog. Volg mij op LinkedIn om als eerste op de hoogte te zijn van een nieuw artikel.

LinkedIn

 

E-book Teerosen: drie verborgen tekeningen in het landschap

Dit e-book is het verslag van mijn artistiek onderzoek naar de restanten van een luchtafweersysteem dat de Duitsers tijdens WO-II bouwden rondom Arnhem. Deze publicatie werd in 2014 uitgegeven door Stichting Verborgen Landschap. Het onderzoek is sindsdien gebruikt door Natuurmonumenten in een wandelroute en excursie en door archeologen die nader onderzoek doen in de bodem.

Download PDF

 

Abonnement op dérives

De dérive is een radicale manier om mensen opnieuw te laten kijken naar hun omgeving, waarbij de bestaande patronen waarin wij waarnemen worden doorbroken. De theorie van de dérive werd in 1956 beschreven door filosoof en activist Guy Debord, oprichter van de Situationistische beweging. Ook binnen de hedendaagse beeldende kunst is de dérive een geliefde activiteit die kunstenaars zelf ondernemen of met hun publiek. Als abonnee ontvang je elke maand een nieuwe instructie om uit te voeren tijdens een wandeling in je eigen leefomgeving. Je e-mailadres komt in een mailinglist en je kunt je op ieder moment in- en uitschrijven.

Inschrijven

 

Kennismakingsgesprek

Om gewoon eens vrijblijvend kennis met elkaar te maken, nodig ik je graag uit voor een kop koffie in mijn atelier of voor een online gesprek. Neem gerust contact op voor een afspraak.

Contact